Το απλό κόλπο με το ξίδι που αποτρέπει τα μακαρόνια από το να κολλάνε – Βελτιώνει και τη γεύση
Αν και αρκετοί δεν το γνωρίζουν, αυτή η τεχνική υπόσχεται να κρατήσει τα μακαρόνια ξεχωριστά μεταξύ τους, να βελτιώσει την υφή τους και να ενισχύσει τη γεύση τους.
Μια απλή αλλά αποτελεσματική συμβουλή έχει γίνει viral στα social media και αγαπημένη από όσους αναζητούν πρακτικές λύσεις στην κουζίνα: η προσθήκη ξιδιού στο νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Αν και αρκετοί δεν το γνωρίζουν, αυτή η τεχνική υπόσχεται να κρατήσει τα μακαρόνια ξεχωριστά μεταξύ τους, να βελτιώσει την υφή τους και να ενισχύσει τη γεύση τους.
Το μυστικό βρίσκεται στο να προσθέσεις μία κουταλιά της σούπας ξίδι για κάθε λίτρο νερού κατά το βράσιμο. Το οξύ του ξιδιού ρυθμίζει το pH του νερού και εμποδίζει το άμυλο που απελευθερώνουν τα ζυμαρικά να σχηματίσει κολλώδη επίστρωση. Έτσι, το φαγητό σου γίνεται πιο απολαυστικό και πιο… επαγγελματικό.
Διαβάστε πώς το ξύδι στα μακαρόνια ενισχύει και τη γεύση.